Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΥΠΕΚΑ: Συναγερμός για τις δασικές πυρκαγιές

Συνεχή εγρήγορση ζητεί το υπουργείο Περιβάλλοντος για όλες τις κρατικές υπηρεσίες που εμπλέκονται στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών ζητεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να ελαχιστοποιηθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι απώλειες στο δασικό μας πλούτο.

Σε συνέχεια, μάλιστα, της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου 2013 υπό τον πρωθυπουργό, ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης απέστειλε επιστολή προς τους γενικούς γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, σχετικά με τη συνεργασία των συναρμοδίων υπηρεσιών στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Στην επιστολή του ο κ. Καλαφάτης αναφέρει ότι πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση του αντιπυρικού αγώνα διαδραματίζει η πρόληψη, η οποία, προκειμένου να επιτευχθεί, απαιτεί τη μέγιστη δυνατή βελτίωση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Ιδιαίτερα, πυροσβεστική και δασική υπηρεσία οφείλουν να συνεργάζονται μέχρι και το τέλος της περιόδου με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινή βάση. 
Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητο οι αποκεντρωμένες διοικήσεις να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η συνεργασία αυτή να καταστεί κατ' ουσίαν θεσμική. 
Ταυτόχρονα, οι επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα και επισήμως τους δασικούς υπαλλήλους αναφορικά με την έναρξη οποιουδήποτε επεισοδίου πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου