Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

SOS για την ελληνική αλιεία

Σήμα κινδύνου για δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στον αλιευτικό τομέα αλλά και τα ιχθυαποθέματα των ελληνικών θαλασσών εκπέμπει η Greenpeace και άλλοι φορείς, ενόψει της αναθεώρησης της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ) στην Ευρώπη.

Σε ανακοίνωσή της η Greenpeace τονίζει:

Οι πολιτικοί θα αποφασίσουν για το μέλλον των θαλασσών και των ψαράδων.

Οι ευρωπαϊκοί νόμοι για τη θάλασσα αλλάζουν - κάτι που συμβαίνει μία φορά στα δέκα χρόνια. Εδώ και δεκαετίες αυτοί οι νόμοι έχουν οδηγήσει τα ψάρια σε εξαφάνιση γιατί στηρίζουν τα καταστροφικά, βιομηχανικά σκάφη, όπως οι μηχανότρατες, και απειλούν παράλληλα την επιβίωση των παράκτιων ψαράδων που ψαρεύουν με τον πιο βιώσιμο τρόπο. Αυτοί είναι οι νόμοι που πρέπει να αλλάξουν και πρέπει να πιέσουμε μαζί για αυτό.

Γιατί η ψήφος του κ. Τσαυτάρη θα είναι καθοριστική για το μέλλον μας.

Τη Δευτέρα, οι υπουργοί Αλιείας από όλη την Ευρώπη θα συναντηθούν για το τελευταίο στάδιο διαπραγματεύσεων της αναθεώρησης της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής. Ο δικός μας αρμόδιος υπουργός, κ. Τσαυτάρης, ενώ έχει μία μοναδική ευκαιρία να ανατρέψει δεκαετίες υπεραλίευσης και να στηρίξει ουσιαστικά και την ελληνική παράκτια αλιεία, μέχρι τώρα κρύβει τις προθέσεις του. Έχουμε όμως πολύ ανησυχητικές ενδείξεις για τη στάση που θα κρατήσει.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι τα μεγάλα αλιευτικά σκάφη και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτά πιέζουν περισσότερο από ποτέ να συνεχιστεί η αλόγιστη καταστροφή των θαλασσών μας.
Δεν γίνεται να τους αφήσουμε να κερδίσουν.

Βοήθησε να πιέσουμε τον κ. Τσαυτάρη να στηρίξει με την ψήφο του τους παράκτιους ψαράδες και όχι τις καταστροφικές μηχανότρατες. Μπες σε αυτή τη σελίδα και συμπλήρωσε τα στοιχεία σου. Το συμβολικό καραβάκι που θα αποκτήσεις θα είναι και η φωνή σου προς τον υπουργό, του οποίου η ψήφος θα καθορίσει την κληρονομιά που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές
.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου